9.11.2016

Tulevaisuuden työpaja

Haaga-Helialla on tarjolla paljon yrittäjyyteen liittyviä opintoja, kuten Startup, johon olen tämän lukuvuoden aikana osallistunut. Tai no... En tiedä, voiko sitä vielä oikein osallistumiseksi sanoa, kun en ole luennoille/työpajoihin päässyt osallistumaan kuin aloituskertoihin sekä yhteen tapaamiseen. Mutta tänään pääsin sen kautta osallistumaan Sitraan, joka järjesti Tulevaisuudentyöpajan NY Startupiin osallistuville. Oli aika kamala sijainti sillä toimistolla, näin korkeanpaikankammoisena voisin sanoa. Toimisto oli kerroksessa 14 ja sinne mentiin hissillä, josta yksi seinä oli pelkkää lasia. Ei se pahin mahdollinen tila kumminkaan ollut, kyllä sielä saattoi suurimman osan ajasta olla katsomatta ulos (ja alas).

Saimme Sitrassa kolme puhetta, joista ensimmäinen oli "Megatrendeistä", en valitettavasti voi kylläkään aiheesta enempää sanoa, jon en päässyt siihen sisälle itsekään. Esitys oli hyvin nopeaa puhetta, josta minä sain selvää suunnilleen "...politiikkaa...muutos...kiinnostava...eri-ikäisessä...kykyä...johtaa tiimiä...", jossa jäi paljon kuulematta jokaisessa välissä. Ei ole elämä turhan helpoksi kuulovammaiselle tehty.
No, toinen esitys oli hieman hitaammin puhuttu niin, että siitä suurimman osan jopa kuuli. Aiheena oli "Työelämän muutostrendit ja tulevaisuuden työurat", joka oli mielenkiintoista kuultavaa. Puheessa kerrottiin hieman edellisenkin puheen aiheita, jolloin pääsin niistä edes hieman perille, vaikka en ensimmäistä pystynytkään itse seuraamaan.
 Kiinnostavin näistä kolmesta (vai voidaanko edes ensimmäistä tässä mukaan laskea?) oli viimeinen, aiheella "Kokeilukulttuuri – mihin kokeiluja tarvitaan", jossa kerrottiin siitä, kuinka Sitra kannustaa kokeilemaan uusia ideoita. Kuten esim. koulujen ruokahävikin vähentämistä sillä, että ylijäänyttä ruokaa myydään vanhuksille.

Tauon jälkeen pääsimme vähän pohtimaan sitä, mitä tahtoisimme tulevaisuudelta, tulevalta työpaikaltamme, mikä minulle oli jo melko selvää (anteeksi vain, mutta en ole sitä tässä jakamassa). Sen jälkeen jakauduimme ryhmiin ja keskustelimme muutamista asioista ohjeidenannon mukaisesti, kunnes tuo tapahtuma loppui noin kolmen aikoihin.

Hisseistä, korkeista paikoista, rullaportaista ja panikkikohtauksesta huolimatta päivä oli ihan kiva ja pääsin leikkimään sosiaalista olentoa vieraiden ihmisten seuraan. Ja selvisin ehjänä vielä kotiinkin, vaikka matkaan menikin melkein kolme tuntia.


Follow my blog with Bloglovin

1 kommentti:

  1. Harmillista kuulla noista paniikkikohtauksista ja korkeanpaikankammoista. :( Mutta kiva, että oli suurimmaksi osaksi kiva päivä! Ja kannatan ajatusta koulun ylijäämäruoan myymisestä vanhuksille, vaikken ole ihan varma, kuinka se toteutettaisiin. Ideana hyvä! :)

    VastaaPoista