13.1.2017

Einesruokaako? Kyllä vain!

Oli tänään aika lääkärille aamulla puoli yhdeksältä ja päätin sitten, etten sen jälkeen käy kotona vaan haen jotain kaupasta ja tulen koululle tekemään muita asioita. Noh... Kaupasta tuli otetta aika paljon "jotain", kun löysin vegaanin eineshyllyn ja päätin sitten että testaillaanpa sitten vähän joitain näistä. Ei pari vuotta sitten meinannut millään löytyä minulle sopivia eineksiä, kun kaikki sisälsi maitoa tai kananmunaa tai jotakin muuta allergisoivaa. Ei sillä, että olisin erityisesti eineksiä kaipailtua.

Saarioisen graham-kasvispiirakka on minulle ennestään tuttu kaveri, sillä on niitä meillä kotona pari kertaa ollutkin ja ne tiesin varmasti hyväksi (jos kaikki muu osoittautuisikin ei-hyväksi). Jos ei aivan kauhea nälkä iske, voi ne illalla kotiinkin viedä.

Ensimmäisenä tuli testattua (lounaaksi syötyä) mustapapupihvihampurilainen. Joka siis pakkauksessaan sisälsi juuri sen mitä luvattiin, pihvi ja sämpylä. Tulin laittaneeni väliin myös Tofutti-merkkistä "mozzarellan kaltaista" soijajuustoa sekä salaattia. Hampurilainen on ihan hyvä, mutta tämä juusto oli hieman erikoisen makuinen, olen parempiakin maidottomia maistanut, mutta oli ainoa valmiiksi siivuissa oleva juusto, eikä jostain syystä tullut juustohöylää mukaan napattua kotoa lähtiessä. Paremmalla juustolla ja hieman paremmin täyttein tämä olisi todella herkullinen.

Koska tuo hampurilainen ei täyttänyt vatsaani täysin, söin myös Vegemöttösen, joka oli ihan hyvä myöskin. Sitä vain mietin... Miksi niin monista vegaani- ja kasvisjutuista tehdään tulisia? Ei se minua haittaa, minä pidän tulisesta (eikä tämä edes kauhean tulinen ollut), mutta kumminkin. Ehkä minä voin eineksiä vielä harkita tarpeen niin vaatiessa, tulevaisuudessa, nyt kun näitä vegaaneillekin (ja minulle) on.

Juuresleipä on sitten myöhemmälle, ennen kuin oppi tunti alkaa, vaikka väliin nyt tuleekin vain tuota juustoa sekä salattia. Juuresleipää on tullut kotona myöskin maistettua, mutta ei kylläkään tätä laatia, joten voin vain toivoa, että on hyvää.

2 kommenttia:

  1. Uu pitää testailla tota burgerii joku päivä! Vaikuttaa hyvältä :D Ja kiva et sullekki löytyy nykyään safkaa enemmän, koska onhan se jees jos on kaupassa valinnanvaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa. Ja kannattaa käyttää vähän enempi lisukkeita kö vaan ei-kovin-hyvää juustonkorviketta ja salattia :D

      Poista