8.1.2017

Roller derby, siis häh?Tänään P-Town Brawlers, eli Porvoon oma roller derby -joukkue, piti ilmaisen Open Skate -kokeilutilaisuuden ja minäpä päätin sinne sitten mennä kokeilemaan. Odotukset lajin suhteen eivät olleet kovinkaan suuret, sillä en ole mikään rullaluistelun ystävä, mutta menin silti. Täytyy uskaltaa kokeilla uusia asioita, jos tahtoo pärjätä elämässä. Ja tämä todellakin on uusi asia minulle.
Äitini ei tästä kauhean innoissaan ollut. Hän on muutenkin minun harrastamistani vastaan ja sitten kun menin sanomaan, että menen kokeilemaan sellaista lajia kuin roller derby.

Mitä roller derby sitten on? Noh... En minäkään (vieläkään) oikeasti tiedä, joten kerron jotain, mitä kuka tahansa voisi netistä etsimällä löytää. Roller derbyä pelataan quad-luistimilla, joissa siis on kaksi pyörää edessä ja kaksi takana. Niillä luisteleminen oli helpompaa kuin tavallisilla luistimilla tai rullaluistimilla. Ei ollut niin epävakaata se meno, vaikka nilkat olisikin pettäneet. 
Suojavarusteisiin kuuluu polvisuojat, kyynärpääsuojat,  rannesuojat ja kypärä. Minun olisi varmaankin pitänyt tajuta jo aikaisemmin, mutta minun kokeiluni jäivät vähäisiksi, sillä ihoni ei kestä lainkaan noiden suojien materiaalia ja käteni muuttuivat alle vartissa suojien kohdilta melko punaisiksi, näppyläisiksi ja kutiseviksi. Ensi kerraksi sitten siihen väliin täytyy keksiä jotain.

Netissä sanotaan, että ensimmäisiä kertoja peliä katsoessa se saattaa näyttää kaaokselta, mutta ei se minusta oikeastaan kaaokselta näyttänyt, kun lajin harrastajat hieman sitä näyttivät.
Kuten kuvasta voi nähdä, on siinä kaksi henkilöä, joilla oli kypäränsä päällä tuollaiset siniset kangasmyssyt (tai miksi kutsutaankaan). Tähtikuvioista myssyä pitävä oli siis jammeri, jonka tarkoitus on päästä toisen joukkueen blokkerien ohitse. Jammeri on se, joka kerää pisteet pelissä. Tuo toinen, jolla on raita, on pivot, jonka ainoa ero muihin blokkereihin taitaa olla se, että kerran yhden erän aikana Jammeri voi antaa oman myssynsä ja siten roolinsa hänelle, mutta sitä ei voi enää sitten antaa takaisin ainakaan sen kaksiminuttisen aikana. En sitten tiedä, kuinka seuraavaan erään.
Tässä lajissa kentällä on kerralla viisi pelaajaa joukkueesta (ja toiset viisi toisesta joukkueesta), näistä yksi on jammeri ja loput neljä blokkereita. Blokkerien tehtävä on siis puolustaa ja hyökätä. Heidän tehtävänsä on estää toisen joukkueen jammeria pääsemästä ohitseen.

Minusta laji oli kyllä oikein mielenkiintoinen ja tahtoisin päästä oppimaan siitä enemmänkin. En kylläkään tiedä, tahtoisinko pelata sitä oikeasti, mutta heräsi kyllä kiinnostus alkeiskurssille ilmottautumista kohtaan. Ehkä minun todella pitäisi?

2 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa mielenkiintoselta :0 Täällä ei varmaankaan ole tuollaiseen kokeilumahollisuutta, mut mahtavaa että pääsit testaamaan, vaikka se vähän lyhyeks jäikin. Ens kerralla sit pidempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on mielenkiintosta. Kannattaa todellakin käydä kokeilemassa (kunhan olet tarpeeksi vanha :D)

   Ens kerral sit paremmin ihoa suojaamaan :)

   Poista