21.1.2017

Vapaaehtoistyöhön käykäämme

Olen tätä ajatusta aikaisemminkin mielessäni pyöritellyt, mutta en oikeastaan koskaan sillä tasolla, että todella siihen lähtisin. En sillä tasolla, että olisin tullut ottaneeksi asiasta selvää kunnolla. Minä en ole koskaan mieltänyt itseäni kovin sosiaaliseksi henkilöksi, mutta viimeaikoina minut on vallannut tarve saada seuraa. Ei isoja porukoita, ei välttämättä edes kauheasti puhetta, ei todellakaan kauheasti melua. Mutta jonkinlaista läsnäoloa, vähän keskustelua. Ei liikaa. Harrastuksia olen miettinyt, mutta monissa on juuri se, että liikaa ihmisiä, liikaa ääniä, liikaa kaikkea. Ja jos ei ole, niin liian kallista.

Sitten, viime viikolla, törmäsin sattumalta twitteriä tarkistellessani lehtijuttuun, jossa mainittiin vapaaehtoistyö ja päätinpä sitten siinä saman tien, että tätä voisi yrittää, josko onnistuisi. Olen aikaisemmin yrittänyt vapaaehtoistyöstä tietoa löytää, mutta vielä muutama kuukausi sitten se oli hyvin hankalaa (enkä lopulta silloin mitään oikeasti löytänyt). Tällä kertaa kumminkin onnisti, sillä löysin tieni Porvoon kaupungin sivuille, joista löytyi tieto että asiat hoidetaan Porvoossa nykyään vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta. Tuolla sivustolla siis hoidetaan monien kaupunkien vapaaehtoistyöasiat, joten jos kiinnostaa, kannattaa katsella josko sieltä omakin kaupunki löytyisi.

Tuolla päädyin siispä vaihtoehtoja katselemaan, kunnes löysin jotakin, mikä minua voisi kiinnostaa ja jossa saattaisin olla ihan kelvollinen. Siinä sitten samantien, keskellä yötä, tuli hakemus laitettua, ilman aikaa epäröidä. Ei siinä kauaa kestänyt, sillä sain jo seuraavana päivänä puhelua, että olin hakemusta laittanut, haluaisinko käydä sielä juttelemassa ja tapaamassa henkilöä, jonka seuraan olin hakenut. Joten tapaaminen sovittiin seuraavan viikon perjantaiksi, eli siis eiliseksi.

Tämän mainittuani tuttavilleni sain useammaltakin kyselyä siitä, että mistä minä olin vapaaehtoistöitä löytänyt. Eli ilmeisesti se ei ole ainoastaan minä, jolla oli hankaluutta näitä asioita löytää. Ja eilen tapaamisessakin sanottiin, etten ole ainoa joka on tiedon löytymisen aikaisempaa hankaluutta sanonut. Porvoo ilmeisesti liittyi tuon sivuston käyttäjäksi joulukuussa, jonka jälkeen yhteydenottoja alkoi tulemaan.

Eilen kirjoitettiin myös sopimus vapaaehtoistyöstä eli vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus sitoo minua, en saa kertoa eteenpäin mitään palvelutalon asukkaisiin liittyvää. Mutta sen saan kertoa, että olen 30.1. menossa sinne maalailemaan vesiväreillä muutaman mukavan ihmisen kanssa. En tosiaan ole maalannut melkein mitään neljään ja puoleen vuoteen, en sitten käteni rikkoutumisen jälkeen. Joten ehkä on aika lähteä sitä yrittämään, opettelemaan tämäkin taito oikealla kädellä, kaunista maalausta en lupaa.

3 kommenttia:

  1. Oih, ihanaa! Kuulostaa tosi mukavalta. Vois itekin kattella, löytyykö nuorille jotain vapaaehtoistyötä täältä päin... :3

    VastaaPoista
  2. Oih :3 juu, tuo o ihanaa :3 toivottavasti tulee mukavia maalaushetkiä :3
    Nauttikaa :3

    VastaaPoista