30.5.2017

10 unelmaa

Postausidealistojen läpikäyminen jatkuu. Tällä kertaa hieman listausta siitä, mistä minä unelmoin. Tämän listan tekeminen oli melkoista tuskaa, ja oli vaikeaa keksiä tarpeeksi unelmoitavaa. Unelmoiminen on jotakin, mitä en ole enää aikoihin tehnyt

1. Kelvollisesta työstä, jossa viihdyn
Siitähän tämä Y-sukupolvi ilmeisesti unelmoi. Työstä, jossa viihtyy. Ja sellaista minäkin tulevaisuuteeni toivon. Tämä vaatii sitä, ettei työssä joutuisi  olemaan liian sosiaalinen, vaan saisi tehdä enemmän yksinäisesti asiat, mahdollisesti hieman ohjatusti. Enintään parin työkaverin kanssa.

2. Kirjan kirjoittaminen
On myöskin ollut unelmani pitkään. En minä haaveile siitä, että voisin kirjoittamalla itseni elättää. Tai edes, että kirjani olisi huippumenestys. Mutta jos jonkin tarinan saisi kansien väliin, olisi se jo suuri saavutus minulle.

3. Oma asunto
Sillä on hyvin suuri merkitys minulle. Omilleen muuttaminen ja oma asunto. Oma keittiö. Voi ellä, että tämä on edessä jo syksyllä. Hyvin luultavasti.

4. Ajokortti
Olisi varmaan kannattanut ajaa silloin, kun 18 vuotta täytin, mutta ei tullut ajettua. Mutta nyt olen tätä härkää sarvista tarttunut ja todella autokoulun aloittanut. Kyllä minä sen vielä saan.

5.Valmistua
Kuten varmaan suurin osa muistakin opiskelijoista. Valmistuminen on haaveissani. Ainoa pelkoni on, että se jää ruotsin kielen kursseista kiinni, etten valmistu.

6. Mielenterveys
Olen masentunut. Olen ahdistunut. Enkä halua enää olla! Haluan olla onnellinen ihminen. Haluan nähdä maailman ja itseni positiivisena. En halua enää pelätä. Mutta tätä työstetään, kyllä minä tämän vielä aikaiseksi saan. Joskus.

9. Fyysinen terveys
Enkä nyt tarkoita mitään huippu-urheilijakuntoa. Mutta ihan tavallista terveyttä. Olen nykyään jatkuvasti sairaana (ennen syksyä 2012 en ollut lähes koskaan). Allergioille ei voi mitään, mutta voisi syödä paremmin, liikkua edes jonkin verran (kuinka vaikea minun onkaan saada itseni liikkeelle) ja nukkua. Mahdollisesti vähentää puhelimen ja sosiaalisen median käyttöä.

8. Ystäviä
Haluan ihmisiä, joita tavata aina välillä. Käydä kahvittelemassa, harrastaa jotain yhdessä tai muuta vastaavaa. Haluan elämääni ihmisiä, joihin voin luottaa, joiden seurassa ei tarvitse pelätä kaikkea. Pitäisi vain olla rohkeampi.

9. Uusi harrastus
Mutta, kuten sanoin, olen laiska. En jaksa etsiä itselleni sopivaa harrastusta. En jaksa enkä uskalla lähteä kokeilemaan uusia asioita. Eikä harrastus saisi myöskään maksaa paljoa, sillä opiskelijana minulla ei paljoakaan ole varaa sellaiseen laittaa.

10. Kasvi
Sisälläni elää pieni Ivan (châteaulaiset tietävät, eräs entinen roolihahmoni). Ja tuo pieni osa minua rakastaa kasveja, ei kylläkään niin suuresti kuin Ivan, mutta kumminkin. Tahtoisin huoneeseeni kasveja, vähän piristämään elämääni, kaveriksi minulle. Keväällä hankin ensimmäisen, mutta nyt haluaisin jo lisää. Ehkä sitten kun asun omillani.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania unelmia<33 toteutumistasoa vieläpä! Kunhan jaksat vaan miettiä nuita unelmiasi aina välillä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeaa se on. Miettiä näitä unelmia edes välillä.

      Poista