10.5.2017

Ohrarieskaa

Tänään tosiaan tuli ensimmäistä kertaa koskaan tehtyä rieskaa ihan itse. Ja siitä tuli niin ihanaa, Todellakin suosittelen kokeilemaan sillä tämä on todellinen ihanuus kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Ainekset:
4 dl ohrajauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa

Ohje:
Aivan ensimmäisenä laitoin uunin kuumenemaan niin kuumalle kun sen vain sai (250 astetta).
Taikinasta ensiksi mittasin jauhot kulhoon ja sitten mittasin vedet, johon sekoitin suolan, ennen kuin kaadoin jauhojen sekaan.
Puuhaarukalla sekoitin ensiksi niin, että sain kaiken veden jauhoihin, jonka jälkeen vielä käsin niin, ettei jäänyt kuivia jauhoja taikunaan.
Kun taikina oli valmis, länttäsin sen pellille ja painelin niin ohueksi, kun vain sain ja painelin haarukalla reikiä, jonka jälkeen noin 10 minuuttia uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti