14.7.2017

Roolihahmoa luomassa: Tiedonhankinta

Kun hahmon perustiedon on mietitty, voi alkaa pohtimaan tiedonhankintaa. Tämän hahmon suhteen sen heti toisena päivänä aloitin. Nettilähteitä tutkimalla. Neljäntenä päivänä sitten pääsi kirjastoon hakemaan lisää tietoa. Eikä se todellakaan ollut ainoa kerta (eikä tuossa kuvassa todellakaan ole kaikki kirjat).


Tosiaan, hahmoa luodessa yleensä tulee minulla yleensä kulutettua paljon aikaa hahmoni mielenmaisemaan tutustumiseen, kuten kuvistakin saattaa näkyä. Minä todella perehdyn siihen, mistä hahmoni sattuukaan pitämään.

Ja esimerkiksi, kun roomalaistani loin, niin tuli vietettyä todella pitkä hetki tutustuen Rooman historiaan, sitten tarkemmin Rooman tasavallan aikoihin. Lasten elämää Roomassa, kaikkien elämää, jumalia, pukeutumista. Tuli tutustuttua kaikkeen, mikä saattaisi olla mielenkiintoista tietää hahmosta ja tuon kasvuympäristöstä.

Yleisesti ottaen, uutta hahmoa luodessani olen kirjaston vakioasiakkaita. Tosin olen muutenkin. Mutta aika paljon on tullut hyvinkin erilaisia tietokirjoja eri aiheista lainailtua.

Jäikö vielä jotain kysyttävää? Kysy rohkeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti