21.7.2017

Turkumatkailua

Tuli tämän viikon alku vietettyä Turussa sisareni luonna. Vaikka osa päivistä menikin myös kavereita tapaillen.

Sunnuntai 16.7.
Sunnuntaina lähdimme kotoa kello 12 aikoihin ajelemaan kohti Turkua ja yhden pysähdyksen matkaan meni kokonaisuudessaan noin 3 tuntia. Maanantaina olimme vain sisaren asunnolla ja kävimme läheisessä leikkipuistossa siskonpojan kanssa vähän leikkimässä.

Maanantai 17.7.
Maanantain vietinkin sitten lähes kokonaan kaverini kanssa, kun lähdin aamulla jo yhdeksän aikaan Turun keskustaan, jossa tapasin kaverini. Tuon kanssa kiertelimme kaupunkia jonkin verran, kävimme ostamassa puuttuvat ruoka-ainekset ja suuntasimme kyseisen kaverin asunnolle.

Tuolla valmistimme ruokaa, jonka ohjeen kirjoitinkin samantien blogiini. On hyvä varmaan näin jälkikäteen mainita, että siinä leivässä olisi voinut vähän vähemmän hiivaa olla (tai enemmän kaikkea muuta). Mutta ruoka oli hyvää ja keskustelu mukavaa.

Tiistai 18.7.
Tiistai aloitettiin sillä, että menimme äitini, veljieni sekä siskonpoikani kanssa kiertelemään Turun keskustaa, kävimme leikkipustossa leikkimässä ja kävimme syömässä. Tämän jälkeen suuntasin Turun pääkirjastolle odottelemaan Eveä (kun muut lähtivät omille teilleen).

Laitoin Even kirjoittamaan nuo pari edellistä postausta, kuten arvata saattaa ja puhumaan puolestani, kun kävin hankkimassa neljännen kirjastokorttini - Vaski-kirjastoihin. Kirjastokorttien keräily on kivaa, vaikka eivät ne kovinkaan mopeasti kerry, kun en koskaan ehdi kaupungeissa oikeasti kirjastossa käymään kortin hankkiakseni. Mutta kyllä minä vielä joskus kunnon kokoelman näitä kortteja vielä omistan!

Kirjaston jälkeen kävimme juomassa teetä (tai siis jotkut söivät kakkuakin...) ja näin erään kouluni opiskelijan, vaikka hän ei tainutkaan minua huomata. Olen niin näkymätön. Tämän jälkeen Eve kuskasi minut takaisin siskoni asunnolle, kierreltiin vähän ympäristöä ja pääsin hänestä sitten viimein eroon. Miksi hänen pitää aina puhua siitä, mitä tekee muiden kanssa?

Keskiviikko 19.7.
Keskiviikkona lähdimme jälleen yhdeksän aikoihin liikkeille ja hieman ennen kymmentä olimme Turun keskustan lähettyvillä sijaitsevassa biologian museossa. Matkalla siskonpoika rakastui oravaan, joka meni aivan läheltä meitä. Tuli siitä sekä minun, että siskoni kännyköihin muutamia kuvia napattua, ennen kuin se karkasi.

Biologian museossa näimme monia eläimiä ja pikkusiskoni olisi varmasti ollut ihan kauhuissaan, jos olisi sinne päätynyt, sillä oli sielä pari käärmettäkin (siskollani on aivan kauhea käärmekammo). Museoon lähdimme sillä mielin, että ötököitä mennään katsomaan. Ja upeita ötököitä sielä olikin. Kaikkia valtavia ja pieniä. Värikkäitä perhosia ja kimaltelevia koppakuoriaisia. Siskonpoikaa ei ötökät niin kauheasti kiinnostaneet vaan eläimet olivat mielenkiintoisempia.

Etenkin ne ympäristöt, joissa oli oravia, olivat siskonpojan mieleen ja aivan innoissaan, useampaan kertaan osoitteli samoja oravia sielä. Minusta (ötököiden jälkeen) kivoin oli mäyrät, nuo uljaat puuskupuhin tupaeläimet. Sielä tosiaan täytettyinä yksi aikuinen ja kaksi poikasta. Ja vaikka mitä muita eläimiä. Todellakin käynnin arvoinen kohde, jos vain yhtään kiinnostaa.

Torstai 20.7.
Torstaina sitten lähdettiinkin takaisin kohti kotia, kahdeksan aikoihin aamulla. Kotona olimme yhdentoista aikoihin ja päädyn lähes heti kotiin päästyäni nukahtamaan. Matkustelu ja sosiaalisuus ei vain ole isoissa määrissä minun juttuni.

2 kommenttia:

  1. Joo, matkustus ja sosiaalisuus väsyttää. Mua kans, tosi useen.
    Mut oli kiva nähä :3 toivottavas sieki pidit ees vähä.
    Sry, et puhuin muist ihmisist ja kokemuksist hein kans, se tuntus mulle vaan helpolt puheenaiheelt, yhistävält, jaettavalt kokemukselt. En tarkottanu pahalla. :/

    VastaaPoista