8.8.2017

Haaga-Helia - minun kouluni

Pian alkaa jälleen uusi lukuvuosi, joten ehkä voisin kertoa jotakin koulustani. Tämäkin on eräältä listalta poimittua, aivan kuten kaikki muutkin tiistaipostaukset ovat olleet.

Olen siis nyt yhden vuoden opiskellut Haaga-Helian Porvoon Campuksella liiketaloutta, olen saanut suoritettua 76 opintopistettä ja valmistuminen saattaa hyvinkin olla mahdollista kahdessa ja puolessa vuodessa. Ruotsi on tähän mennessä ollut ainoa aine, jonka kanssa minulla on todella ollut ongelmia (siitä sain hylätyn). Mutta ei minulla mitään aikaisempaa taitoa oikeasti ole, joten sitten kun vaaditaan 50% kokeesta oikein, niin ei minun "jag kan inte tala svenska" -taidollani paljoa hurrailla.

Nyt syksyllä alkaa suuntautumisopinnot taloushallintoon, aiheeseen joka jollain tasolla on minulle jo tuttua, olenhan minä aikaisemmin talous- ja toimistopalveluiden merkonomiksi opiskellut. Syksyllä alkaakin toimeni myös callidus-tutorina, joka on siis tiettyihin aineisiin keskittyvä tuutori. Itse autan matikan ja kirjanpidon perusasioiden kanssa, jos joku toinen opiskelija niissä apua kaipaa. (Jos Haaga-Heliassa opiskelet ja tunnet tarvitsevasi apua, tiedät kehen ottaa yhteys! Ja Helgallakin pitäisi listaa meistä olla.)

Haaga-Helia on viidellä eri kampuksella opintoja tarjoava ammattikorkeakoulu, joka on hyvin avoin sen suhteen, että opiskelijat saavat käydä toisten kampusten ja koulutusten kursseilla halutessaan.

Porvoon kampus on minulle tietenkin se tutuin, sillä täällä opiskelen. Itse opiskelen liiketalouden päivätoteutuksessa. Sen lisäksi Porvoossa on tarjolla suomeksi liiketalouden monimuoto sekä matkailun koulutusohjelma, sekä sitten kaksikielisenä suomi/ruotsi myynti ja visuaalinen markkinointi omana koulutusohjelmanaan. Englanninkieliseen tarjontaan täällä kuuluu Aviation Business, International Sales and Marketing sekä Turism.
Porvoon kampus on mukava paikka opiskella, vaikka korkeanpaikankammoisena kaikki se lasi ja muu ei kovinkaan suuresti mieleeni olekaan. Ainakin pääsee aina välillä kuuntelemaan kauniskäden ja muiden mahdollisten soittajien soittoa, sillä koulun aulassa piano/joku, jota ilmeisesti saisi soitella halutessaan.

Pasilan kampus on kampuksista minulle toiseksi tutuin. Aloitin sielä viime syksynä yhden kurssin, mutta se jäi vähän kesken, kun ryhmäni hajosi kesken vuoden. Tämän takia olenkin hieman epäileväinen tuon opintosuunnitelman uudistuksesta, jossa on vain sellaisia isompia klönttejä, eikä erikseen eri aineiden kursseja suoravaisesti. Saa nähdä, mitä siitä tulee, kun aloittavat Porvoossa nyt syksyllä sellaisella.
Mutta niin, Pasila. En nyt tässä kerro ylemmän amk:n vaihtoehtoja, sillä Pasilassa on koulutusohjelmia ilmanin jonkin verran. Ylemmän amk:n tutkinnot voi toki itse käydä katsomassa Pasilan kampuksen sivulta. Mutta suomeksi Pasilassa on siis tarjolla Johdon assistenttityö ja kieliä, liiketaloutta, tietojenkäsittelyä, journalismia sekä myyntityötä. Englanniksi taas Multilingual Management Assistants, International Business sekä Business Information Technology.
Myös Helgan (opiskelijakunta) pääpiste tuolla on. Helgan takia onkin enemmän tullut Pasilan kampuksella käytyä, sillä aikaisemmin mainitsemieni callidus-tutoreiden koulutus oli Pasilan kampuksella ja sen lisäksi kuulun keskusvaalilautakuntaan, joka kokoontuu Pasilassa.

Malmin kampuksella olen ollut tasan kerran, ja ensi viikolla sitten kai toisen kerran, ensimmäinen kerta oli toukokuussa kesäkurssin alkajaiseksi ja tuo toinen kerta on sitten samaisen kurssin koe. Enempää en osaa sanoa, paitsi, että 00-alkuisiin luokkiin löytäminen oli vaikeaa, sillä en mistään löytänyt paikan karttaa, jos sellainen on, saisi olla paremmin esillä, että vierailevatkin opiskelijat löytäisivät sinne, minne pitää mennä.
Malmilla ilmeisesti voi opiskella vain liiketaloutta, jota siellä on sekä päivä-, että iltaopintoina mahdollista opiskella.

Kolmannessa Helsingin kampuksessa en ole koskaan käynyt, joten en osaa siitä minkäänlaisia omakohtaisia kokemuksia tarjota. Mutta ylempi amk jälleen unohdettaen on sielä tarjolla suomeksi Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma sekä Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma. Englanniksi taas Hospitality, Tourism and Experience Management. Eli Haagassa opetetaan matkailualaan liittyviä juttuja lähinnä. Restonomeja.

Ja viimeinen Haaga-Helian kampuksista sijaitsee Vierumäellä, jossa liikunta-alaa opiskellaan. Tuolla on tullut kerran käytyä, sillä Haaga-Helialla on tapana viedä uudet opiskelijat Vierumäelle päiväksi. "Virkistymispäivä", kuten he kutsuvat. Sinä päivänä opiskelijat pääsevät kokeilemaan erilaisia lajeja, jousiammunta oli ihan parasta!

Minä itse olen nauttinut kovasti Haaga-Heliassa opiskelusta ja toivon muidenkin täällä opiskelevien ja mahdollisesti joskus tänne päätyvien nauttivan.

1 kommentti:

  1. Mukavaa, että opiskelu sujuu siellä :) Mukavaa syksyä!

    https://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista